Špagetové muffiny

Špagetové muffiny? Zní to divně, chutná skvěle!

Špagetové muffiny? Zní to divně, chutná skvěle!

Docházejí vám nápady na rychlou a chutnou večeři? Připravili jsme si pro vás nový recept, který vás jistě ohromí! Jde totiž o klasické špagety, v úplně novém podání.

Co budete potřebovat?

Špagetové muffiny

V první řadě jsou důležité špagety – ideálně Panzani, jelikož se nelepí a nevznikne vám z toho jen divná hmota.

Špagetové muffiny

Dalším bodem je omáčka. Pokud si přípravu skutečně chcete usnadnit, pak kupte rovnou hotovou boloňskou omáčku v obchodě ve sklenici nebo plechovce (třeba špagetku J ). Najdete buď bezmasé či s kousky masa. Jakou vyberete už je na vás.

Špagetové muffiny

V neposlední řadě si přichystejte také vajíčka a nastrouhaný sýr. Mimo jedlé suroviny pak nezapomeňte také na formu na muffiny.

Pusťme se do vaření!

Pokud máte vše připraveno, můžeme začít. Prvním krokem je uvaření těstovin. Nevařte je ale příliš do měkka – těstoviny budete ještě zapékat v troubě, kde ještě trochu změknou. Na sporáku si v dalším hrnci ohřejte koupenou omáčku.

Špagetové muffiny

Když máte špagety uvařené, připravte si formu na muffiny, kterou vymažete máslem. Nemáte-li formu, postačí i papírové košíčky. Do formy naskládejte špagetové chomáčky. S množstvím to ale nepřežeňte, ještě se tam musí vejít omáčka a vejce!

Špagetové muffiny

Když máte špagety rozmístěné ve formě, vezměte si k ruce ohřátou omáčku. Doprostřed hnízdečka ze špaget vždy trochu omáčky nalijte. Až budete mít všechny špagety polité omáčkou, přidejte do každého muffinu trochu rozkvedlaného vejce, aby se nám muffin nerozpadl. Ve chvíli, kdy máte všechny suroviny ve formě, doporučujeme každý muffin trochu promíchat vidličkou, aby se omáčka i vejce dostali všude.

Muffiny pečeme na 200°C dokud nebudou na povrchu křupavé. Těsně před vyndáním z trouby na ně můžeme nasypat nastrouhaný sýr, pro lepší chuť.

Špagetové muffiny

Facebook Komentáře